De kunstenaars

Annemarie Spilker

Annemarie (Hillegom, 1980) is in 2003 cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Sindsdien werkt zij als autonoom fotograaf en is haar werk verkocht over de hele wereld. Annemarie maakt hoofdzakelijk zelfportretten aangevuld met enkele landschappen. De zelfportretten waren in eerste instantie geinspireerd door Cindy Sherman. In de loop der tijd is echter een duidelijke eigen stijl ontstaan die zich kenmerkt door intrigerende, verstilde beelden. Aangezien Annemarie haar emoties zonder voorbehoud toont in haar werk ontstaan beelden waar vrijwel iedereen iets van zichzelf in herkent. Dit zorgt voor confronterende, indringende beelden.

Elisa Pasmans

Elisa (Alphen aan den Rijn, 1965) is in 1996 afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in de studierichting 'tekenen/schilderen/ruimtelijk ontwerpen'. Momenteel maakt zij voornamelijk schilderijen met olieverf op linnen en tekeningen op papier met oilbar/olieverfstick, potlood en houtskool. Daarnaast werkt zij ook met aquarel en pastelkrijt. Haar stijl is te omschrijven als figuratieve abstractie. Zij schildert in smeuige penseelstreken, door gebruik van brede kwasten en dunne 'slepers' naast de transparante glaceervlakken. De tekeningen zijn opgebouwd met eenvoudige dynamische potloodlijnen op papier. Elisa wordt geinspireerd door bloemen, mensen, mode, dieren en haar passie voor dans.

Erica Bosch

Erica (Hillegom, 1973) is autodidact, ondersteund door diverse cursussen aan de Volksuniversiteit in Arnhem. Haar focus ligt op landschappen en detail fotografie. Haar werk is realistisch, met een kleurrijke vlakverdeling, die abstraherend werkt. De schoonheid van de Bollenstreek heeft altijd een enorme aantrekkingskracht gehad en is nog steeds een bron van inspiratie. Erica is gefascineerd door mooie lichtvallen.

Evert Schellens

Evert (Eindhoven, 1961) is kunstschilder en autodidact. Daarnaast geeft hij vanaf 1981 les in tekenen en schilderen. Vanaf het moment dat hij in de Bollenstreek woont, in 2003, wordt hij gegrepen door deze prachtige nieuwe leefomgeving. Niet alleen de periode van uitbundige bloei rond april en mei spreekt hem aan. Evert schildert alle facetten van de bollenvelden met o.a. kuubkisten en strobalen in alle jaargetijden. De keuze van de onderwerpen alsmede de manier van vlakverdeling, contrastwerking in toonwaarden en kleur geven de schilderijen een unieke uitstraling. Hij schildert in een realistische stijl maar in penseelvoering is er veel variatie, want voor Evert is deze afwisseling belangrijk om zich als kunstenaar te blijven ontwikkelen. Evert geeft workshops en werkt in opdracht, zowel voor particulieren als voor bedrijven en (overheids-) instellingen.

Harry Kunne

Harry (Hillegom, 1962) heeft zijn opleiding gehad bij de Heemsteedse kunstenaar Hans Schepers en aan de Vrije Academie Kennemerland. Een van zijn inspiratiebronnen is de markante Hillegomse schilder JAS. Hijschildert met olieverf op doek in een abstract expressionistische stijl. Daarnaast maakt hij etsen op oude ambachtelijke wijze.